Mees ja Naine - ikkagi Inimesed!

Pühendusega Ilusale Helenale - minu koleerikust ja saatusekaaslasest sõbrannale, kes päevas 10 korda mu blogi loeb ja teisipäeviti auto kojamehe vahele armastuskirju jätab. Helenale, kes elab mu südame päiksepoolses vatsakeses!

Inimene, eriti Naine, on üks uudishimulik elusolend. Kui Meest huvitavad ainult teemad, mis teda ennast puudutavad (ja autod), siis Naine tahab teada kõiki üksikasju nii enda, oma mehe, sõprade, tuttavate, mehe sõprade, mehe tuttavate ja ERITI nii enda kui mehe eks-partnerite kohta. Iga Naise mälus on spetsiaalne salv, kuhu ta konservib igasuguse informatsiooni, mis temani jõuab. Vajalikul hetkel on Naine võimeline just selle õige kompoti sealt salvest välja otsima ja avama. Mehe mälu seevastu on hästi läbimõeldud ja -toimiv ladu, sinna jäävad pidama ainult vajalikud infokillud, kõik ebaoluline sorteeritakse välja. Suure osa laost täidavad teadmised autodest ja spordist, nimed ja kuupäevad on harilikult tõstetud ülemistele riiulitele tolmu koguma.

Inimene, eriti Naine, vajab informatsiooni Teise Inimese sõprade, armusuhete, edu ja muu taolise kohta, sest lisaks infosalvele on tal kuklas üks Tabel, kuhu kõik nimetatud parameetrid kirja pannakse. Esimeses tulbas on hinnang Teise Inimese parameetritele, kõrval Naise enda omadele. Tabeli all on joondiagramm, kus joonistuvad välja nii Naise kui Teise Inimese jõujooned vastavalt antud hinnangutele ja selle järgi on täpselt selge, milles Naine rohkem pingutama või arenema peab ja milles ta juba on parem kui Teine Inimene. Kusjuures, eesmärk on iga hinna eest Teisest Inimesest parem olla!

Mees, ka inimene, töötleb Teise Inimese kohta saadud informatsiooni Uhkuse Säilitamise meetodil. Tal on samamoodi Tabel, aga sinna kirjutatakse ainult parameetrid, milles Mees on juba parem kui Teine Inimene. Tabeli all on joondiagramm, milles ülemine joon on alati Mehe oma, alumine Teise Inimese oma. Selle järgi on täpselt selge, milliseid parameetreid peab mees säilitama ja veel paremaks lihvima. Mida keegi aga ei tea, on see, et Mehel on ka teine Tabel, mida ta külastab hästi salaja. Seal on kirjas parameetrid, milles Mees Teisele Inimesele alla jääb. Neid näitajaid üritab ta pidevalt parandada, et siis esimesel võimalusel esimesse Tabelisse kanda. Eesmärk on iga hinna eest Teisest Inimesest parem olla!

Inimesed, nii Mees kui Naine, tegutsevad (ala)teadlikult selle nimel, et olla vähemalt sama hea, kuid pisut paremgi kui Teine Inimene. Sealjuures ei tule nad aga enamasti selle pealegi, et kellegi jaoks on ka Mees või Naine ise Teine Inimene. Tulemuseks on ideaalmaailm.

3 kommentaari:

Unknown ütles ...

Nii südamlikku pühendust vist ei saakski kunagi Mehelt oodata. Naine see-eest teab täpselt, mida, millal ja kuidas öelda. Muahh! Kallis oled! :)

J. ütles ...

Päris tabav. Ma hakkasin mõtlema, kohati ei saanud aru, siis olin nõus ja lõpuks otsustasin, et see oli üks terav blogipostitus :)

Liska ütles ...

Hehee, ma arvan, et üldjoontes on see postitus tabav, aga loomulikult on erandeid, kes kinnitavad reeglit ;). Ja nagu ikka - nii palju, kui on inimesi, on ka erinevaid arvamusi! :))