Kanapidu it is!

Sel kevad-suvel on väga mitmed minu ja Teise Poole sõbrad-tuttavad-sugulased abielurannas ankru vette visanud. Ilmselt on vanus selline ja paljud paarid on tundnud, et õige aeg on käes. Minusuguse romantiku jaoks on väga hingepaitav, et tänapäeval jätkuvalt hinnatakse vanu traditsioone ja abiellumine noorte jaoks oluline on. Pikemalt olen enda suhtumisest abielusse kirjutanud siin.

Kõigi teiste toredate inimeste seas abiellus nädal tagasi minu kallis täditütar Kersti, kes minu jaoks oluliste inimeste skaalal raudselt kuskil maksimumi lähedal pesitseb. Seetõttu oli eriti vajalik korraldada talle uhke "ärasaatmispidu". Org-tiim, mis koosnes Kersti lähematest sõbrannadest ja naissoost sugulastest, oli meil väga tasemel ja tekkis lausa mõte, et peaks hakkamagi taolisi õhtuid tihedamalt korraldama. Seega, kui keegi minu blogilugejatest veel abielus ei ole (ma tean, et teid ei ole enam palju jäänud), siis anna endast märku ja me korraldame Sulle elu parima kanapeo (ingl. k. hen party)!


Kersti õhtu teemaks valisime Femme Fatale, kuna tal on sellega oma ajalugu ja saime sinna ümber hästi põimida ürituse kontseptsiooni. Dress code sai paika pandud nii, et peategelane kannab punast ja meie ülejäänud musti kleite punaste aksessuaaridega - läbivaks elemendiks ühesugused peavõrud ja sulest-paelast kombineeritud tutid. Kersti kostüümi panin kokku suurima hoolega - ostsin poest spetsiaalselt talle seksika punase kleidi, meisterdasin juurde klambriga loori ning valisin glamuursed ehted. Kingade ostmise andsime käsu korras Kerstile endale ülesandeks. Olgu öeldud, et tulevane pruut teadis vaid õhtut, millal peab vaba olema - millestki muust polnud tal aimugi. Muidugi oleks võinud ka see informatsioon talle üllatus olla, aga 8-kuuse lapse kõrvalt ekspromt ema ära krabada oleks olnud meist liiga läbimõtlematu.

Niisiis, teadmata, mis teda ees ootab, avas Kersti 12. augusti õhtupoolikul kell 16.00 välisukse, mille taga seisis kuller suure punase karbiga. Karbi sees oli punasesse siidipaberisse pakitud kostüüm ning juures kiri korraldusega panna selga kõik pakis leiduv ja olla 20 minuti pärast all, kus isiklik sohver viib ta tema senise elu parimale lõbusõidule. Ja reis võis alata! 

Femme Fatale maskeering - kleit, loor, ehted
Kogu üritust ma ümber jutustama ei hakka, märksõnadeks olgu fotomeik peategelasele, stripptantsu õppimine Katrin Väli juhendamisel, fotosessioon, "leinaseisak" pruutpaari esimeses kohtumiskohas, kokteilikoolitus (kus pruut ise baarileti taga Mojitosid pidi meisterdama), joogimängud, loterii-allegrii (osutus enneolematult edukaks), mees-strippar ja private tants, vanade peikade ärasaatmine, klubis laudadel ja diivanitel tantsimine ning palju muud, mis veel sinna vahele ja juurde mahtus. Siduvaks elemendiks läbi õhtu olid vihjekaardid, mille andsime Kerstile enne igat uut tegevust. Lisaks pidi tulevane pruut kohe alguses lugema ette vande eeloleva õhtu õnnestumise tarbeks ning kui kõik keerulised katsed läbitud, panime talle rinda uhke märgi - ABIELUKS VALMIS.

Käsitöö
Pruudi vanne allakirjutatud ja pitseeritud

Nagu ikka taoliste ürituste ettevalmistamisel, meeldib mulle, kui kõik detailideni paigas on. See tähendab suuri pingutusi, vähest und ja võimalusel muude kohustuste kõrvalelükkamist. Aga protsess ise on ülimalt nauditav ja tulemus veelgi enam. Pingutused ei tundu üldse suured, teades, et ideaalis peaks see kõik toimuma vaid ühe korra elus. Pruut oli õnnelik, korraldajad olid õnnelikud!

1 kommentaar:

Maive ütles ...

Oleks ma varem teadnud, et sul on igasuguseid toredaid mõtteid paberile pandud...ma oleks sind õuduseni tüüdanud:D
Aga tundus väääääga tore ja viimsegi detailini väga põhjalik üritus olema!!