Peksab - järelikult armastab! (Vene rahva vanasõna)

Mees ajab hommikul enne tööleminekut habeme ära, silub soengu ja lõhnastab ennast. Vaatab seejärel peeglisse ja ütleb: "Täna peaks küll laineid lööma!" Naine sealjuures muigab kõrval ja patsutab Meest toetavalt õlale. Mees on üllatunud Naise reaktsioonist ja küsib: "Kas see sind murelikuks ei teegi?" Naine jääb rahulikuks, muigab veelkord ja vastab eitavalt, kuid lisab hetke pärast: "Kas oleks põhjust?" Mees naeratab kavalalt, võtab Naise käte vahele ja suudleb teda kirglikult. "Ei, ei ole põhjust ... aga natuke võiks ikkagi muret tunda."

***

Armukadedus - see on nagu sool, mis suhtele maitset lisab. Kui teda liiga vähe on, jääb "supp" magedaks ja imalaks, kui liiga palju, kaovad muud maitsed täielikult ja jääb ainult kibe-põletav mekk. Aga kuidas tunda ära see õige kogus, kui universaalset retsepti suhtesupi kohta ei ole võimalik kirja panna?

Armukadedus - see on nagu mõõtühik tõeliste tunnete hindamiseks. Kui ta puudub täielikult, ei saa me rääkida armastusest, kui teda on üle mõistuse palju, muutub armastuse idee hoopis kinnisideeks. Aga kuidas tunda ära see õige kogus, kui universaalset valemit armastuse mõõtmiseks ei ole võimalik kirja panna?

Armukadedus - see on nagu lumepall, mis veeredes kasvab. Kui üks "kahtlusepallike" mõttes kokku mätsitakse ja liikuma lastakse, võib see endaga kaasa tuua tõelise suhtelaviini. Kui see õigel hetkel partneri poole visatakse, võib asi piirduda väikse lumesõjaga või veel paremal juhul väikse lumevallatusega. Aga kuidas tunda ära see õige kogus, kui universaalset suurust "kahtlusepalli" ohutu läbimõõdu kohta ei ole võimalik kirja panna?

Armukadedus - see on Usalduse kaaslane, just nagu Kuu Maale. Kui Armukadedus jääb Usalduse ja Armastuse (=Päike) vahele, võib tagajärjeks olla Armastusevarjutus. Usaldus ilma Armukadeduseta jääks pilkasesse pimedusse hetkedel, mil Armastus vaatevälja ei ulatu. Aga millises suhtes peaks Usaldus ja Armukadedus omavahel olema, et Usaldusest hoopis Armukadeduse kaaslast ei saaks?

Neile ja paljudele teistele küsimustele ootan Teie vastuseid ja mõtteid kommentaariumisse!

2 kommentaari:

VT ütles ...

Armukadedus on enesekindluse puudumine.
Kui inimene ei usalda iseennast, kahtlustab ta ka alati teisi. Mina arvan nii

Liska ütles ...

Enesekindlus mängib kindlasti suurt rolli siin.
Samas kindlasti ka eelnevad kogemused. Kes kord (või korduvalt) on petta saanud, kahtlustab suurema tõenäosusega ka järgmisi partnereid.
Samas eks petmine ongi asi, mis enesekindlust õõnestab.