Vanast uus vol2 - Kommikirst

Nädalavahetus Saaremaal oli suurepärane. Tallinnast sõitsime mustade pilvede ja plädiseva vihma saatel välja ja rohkem sademeid ei näinud ka - kaks päeva päike lõõskas ja sauna polnud vajagi, sest õhk oli särisevalt kuumaks köetud.
Palavust trotsides möödus nädalavahetus töö tähe all. Teine Pool küll tuletas mulle iga natukese aja tagant meelde, et aitab küll, puhka ka, aga ausalt öeldes see oligi mu jaoks puhkus. Füüsiline töö, kui seda nii vähe ja harva saab teha, on väga värskendav ja mõnus.

Et mis ma siis ikkagi tegin?

Lugesin ju reedel ette mõned projektid, mis on ootele pandud, aga läks hoopis nii, et laupäeval aida all tuhnides leidsime sealt ühe vana kirstu - väidetavalt Teise Poole vanavanaema Anna kirst, kus sees olevat tal alati kommi olnud. Selline pisemat kasvu kirst, mis aja(ja hiire)hamba poolt korralikult puretud. Kahtluseuss oli esialgu küll sees, et kas tasub üldse ette võtta selle mööblitüki taastamist, aga uudishimu sai ikkagi võitu. Huvi selle vastu, mis temast saada võiks. Mul on kodus suur vajadus ühe lisa panipaiga järgi, mistõttu oli otsus pusima hakata veelgi kindlam.

Siin nüüd mõned pildid sarjast "ENNE". 

Anna kommikirst


 

Kahe päevaga seda projekti valmis ei saa, aga kuigi palju siiski. Kõik pinnad saime vanast värvist ja mustusest ära puhastatud/lihvitud, mõned katkised kohad ära parandatud. Vaja on veel kirstu kaas korda teha - sellel oli üks laud keskel kannatada saanud. Lõppviimistlusena kasutame ilmselt linaõli, sest mingi värvi alla seda ilusat puitu küll peita ei tahaks. Mõne pildi poolikust produktist saan lisada, "PÄRAST" seeria pildid loodetavasti augusti lõpus.
    
Töövahendid         
Poole peal :)


Kommentaare ei ole: